Najlepsze restauracje we Wrocławiu z kuchnią wegańską i wegetariańską

restauracja

Nie ulega żadnym wątpliwościom, że Wrocław to jedno z największych, a jednocześnie najbardziej urokliwych miast położonych w Polsce. Słynie ono nie tylko z urody i bogatej historii, ale także — o czym nie każdy daje się pamiętać — różnorodności kulinarnej. Przekonasz się o tym, gdy zagłębisz się w ulice Wrocławia.

Hotelu Jasek Premium Wrocław. Dlaczego warto odwiedzić to miejsce?

Co wyróżnia lokal w Hotelu Jasek Premium spośród licznego grona konkurencji, której przecież we Wrocławiu nie brakuje? Cóż, jest wiele atutów, którymi może poszczycić się ta hotelowa restauracja. Jeden z nich to dbałość o jakość składników wykorzystywanych podczas przygotowywania potraw. Ponieważ lokal ten współpracuje z renomowanymi dostawcami (w tym również lokalnymi), goście, którzy zatrzymują się tu na posiłek, mogą liczyć na dania przygotowane ze świeżych warzyw, owoców czy mięs.

Kolejnym atutem, na który warto zwrócić uwagę w przypadku oferty restauracji w Hotelu Jasek Premium, jest różnorodność. Wystarczy, że rzucisz okiem na menu, a szybko przekonasz się, że lokal ten oferuje klientom tak różnorodne dania jak na przykład:

  • zupa rosołowa z kury z makaronem — jest to klasyczny, bogaty bulion przygotowany na bazie mięsa z kurczaka. Podaje się go z makaronem. Rosół to idealny sposób na rozgrzewający posiłek,
  • flaki — tradycyjne danie z podsmażonymi flakami wołowymi w aromatycznym bulionie z majerankiem,
  • żeberka BBQ — soczyste żeberka wieprzowe w marynacie BBQ,
  • makaron tagliatelle z dodatkiem krewetek — delikatne danie makaronowe z pysznymi, grillowanymi krewetkami w sosie; rozwiązanie idealne dla miłośników owoców morza,
  • pieczona kacza pierś — soczysta pierś kacza, która jest podawana z dodatkami.

Jak widać, menu restauracji skupia się przede wszystkim na potrawach typowych dla tradycyjnej, staropolskiej kuchni. Mimo to, nie musisz obawiać się powtarzalności, a wręcz przeciwnie — znajdziesz tu zarówno sycące dania, jak i lżejsze przystawki czy przekąski

Hotel Jasek Premium Wrocław, czyli oferta dopasowana do potrzeb każdego gościa?

Restauracja we Wrocławiu, która znajduje się w Hotelu Jasek Premium , oferuje dość elastyczne podejście do wymagań żywieniowych odwiedzających to miejsce gości. Taki stan rzeczy sprawia, że powinny w niej dobrze odnaleźć się osoby o różnych potrzebach żywieniowych, w tym np. weganie i wegetarianie, ale także osoby borykające się z różnego rodzaju zaburzeniami układu pokarmowego.

Dzięki temu można nie tylko cieszyć się wyjątkowym smakiem potraw, ale także zadbać o swoje zdrowie.

restauracja

Nie tylko Hotel Jasek Premium. Jakie jeszcze restauracje warto odwiedzić podczas pobytu we Wrocławiu?

Hotel Jasek Premium, który opisaliśmy, ma wiele zalet. Rzecz jasna, nie oznacza to jeszcze, że jest on jedynym wartym odwiedzin lokalem na turystycznej mapie Wrocławia. Wydaje się, że jest wręcz przeciwnie — aby utwierdzić Cię w tym przekonaniu, przedstawiamy poniżej listę kilku innych punktów, w których warto zatrzymać się na smaczny posiłek:

  • Mango Mama — jest to idealne miejsce dla każdego, kto preferuje kuchnię indyjską lub chce po prostu spróbować nowych, egzotycznych smaków. Butter Masala czy Kormy to tylko niektóre spośród wszystkich indyjskich dań, które można znaleźć w restauracji Mango Mama,
  • Soczewka — choć nazwa lokalu na to nie wskazuje, w Soczewce można znaleźć szeroki wybór dań w zakresie burgerów,
  • Wilk Syty — wbrew swojej mięsnej nazwie Wilk Syty jest miejscem, w którym można pożywić się daniami z zakresu kuchni wegetariańskiej oraz wegańskiej. Schabowy z seitanu, warzywa, japońskie omlet — każdy, kto szuka alternatywy dla mięsa, z pewnością znajdzie tu coś dla siebie,
  • Campo Modern Grill — jest to kolejna, obok Hotelu Jasek Premium, restauracja hotelowa (znajduje się ona w Hilton). Goście zjedzą tu m.in. dania kuchni latynoamerykańskiej, w tym np. kiełbaski jagnięce merguez czy wołowinę filo,
  • Restauracja Konspira — jest to idealne miejsce dla wszystkich tych, którzy preferują prostą, ale pożywną kuchnię polską rodem z PRL. Menu obejmuje takie powszechnie znane w Polsce potrawy jak np. placki ziemniaczane, kopytka, bigos czy golonkę.